Davant l’acusació desmesurada i criminalitzadora de 4 anys de presó i més de 700 euros en multes, i vist l’elevat risc que hauria comportat fer el judici en un Estat amb poques garanties judicials, hem decidit pactar amb Fiscalia per la reducció de les penes. Així doncs, se’ns condemna a entre 6 mesos i 1 any de presó.

Ens reafirmem en la lluita que hem emprès com a moviment estudiantil des de fa anys, per la rebaixa de les taxes universitàries i l’equiparació dels preus de grau i màster per eliminar el biaix de classe per accedir a l’ensenyament superior, demandes aprovades reiteradament pel Parlament de Catalunya.

Acceptem la contradicció de pactar amb la Fiscalia, assumint uns fets que jurídicament ens assenyalen com a culpables. Tot i això, continuem reivindicant l’autodefensa com a eina legítima per fer front a la repressió exercida per part dels Mossos d’Esquadra, amb l’objectiu d’acabar amb la protesta social. Cal recordar que aquell 11 de maig, els Mossos van desallotjar violentament la mobilització per 9 estudiants han estat jutjats, fins i tot trencant-li el genoll a un d’ells.

Seguirem estant als carrers per recuperar i reivindicar tot allò que hem aconseguit i pel que tant hem lluitat i seguim lluitant. Superarem totes les barreres institucionals i judicials que ens impedeixen construir el futur digne que reclamem cada dia, perquè la seva única resposta per aturar-nos és la repressió.

No oblidem que encara hi ha més de 20 estudiants encausades per altres mobilitzacions estudiantils per reclamar una educació pública i de qualitat. No defallirem, seguirem defensant la pública i la seva gent, perquè defensar la universitat pública no és cap delicte!